Termeni si Conditii

 

 1. Termeni generali

1.1. Urmatorii termeni si conditii se aplica pasagerilor care efectueaza rezervari prin intermediul website-ului www.romaniatransfers.eu (denumit in continuare ”RomaniaTransfers.eu”). Se afirma prin prezenta ca website-ul www.romaniatransfers.eu si serviciile de rezervare online de pe această pagina sunt detinute si operate de catre departamentul Travis Rent a Car din cadrul NORD TOUR SRL, in conditiile in care acestea se utilizeaza in scop personal, necomercial si in conformitate cu termenii si conditiile de mai jos. Detaliile de inregistrare ale companiei sunt:

NORD TOUR SRL / departament Travis Rent a Car 
CIF: RO 14530473, Reg. Com.: J-22/294/2002
Adresa sediu social: Bd. Independentei 15-17, TR. 2, Bl. B1-5, Parter, Iasi, Jud. Iasi, Romania.
Tel: +4 0232 237171, Fax: +4 0232 237790, Mobil: +4 0752 220222
Email: office@travis.ro

cod IBAN pentru RON: RO63 BACX 0000 0030 1084 3002
cod IBAN pentru EUR: RO90 BACX 0000 0030 1084 3001
SWIFT: BACXROBU
Banca: UniCredit Bank Iasi, Romania

cod IBAN pentru RON: RO15 INGB 0000 9999 0197 7404 
cod IBAN pentru EUR: RO74 INGB 0000 9999 0197 7409 
SWIFT: INGBROBU
Banca: ING BANK Bucuresti, Romania

1.2. Prin accesarea, navigarea si utilizarea RomaniaTransfers.eu sau a oricareia dintre aplicatiile website-ului in orice platforma si / sau prin completarea unei rezervari, sunteti de acord ca ati citit, inteles si ati fost de acord cu termenii si conditiile stabilite mai jos.

1.3. Aceste pagini, continutul si structura paginilor, serviciul online de rezervare a transferurilor oferit prin intermediul website-ului sunt detinute, operate si oferite de RomaniaTransfers.eu.  

1.4. Termenul "transfer" implica transportul a cel putin unui pasager (denumit ”Client”) de la punctul de preluare pana la destinatie. Daca punctul de preluare si/sau destinatia nu sunt mentionate in paginile noastre, este posibila obtinerea unei oferte personalizate. Punem la dispozitie diferite tipuri de servicii de transfer si de vehicule, in concordanta cu numarul de pasageri si cu alti factori. Tarifele difera in functie de tipul de autovehicul ales, distanta, data, taxe de drum si alti factori. 

1.5. Transferul auto poate fi efectuat direct de catre Travis Rent a Car prin flota proprie si cu soferii angajati sau prin intermediul unui partener local extern (numit "Furnizor Servicii de Transfer").

  

2. Rezervarea

2.1. In cazul in care doua sau mai multe persoane sunt incluse in aceeasi rezervare sau in cazul in care o rezervare se face in numele unui tert, persoana care efectueaza rezervarea (Clientul) este considerata reprezentant pentru toate persoanele care calatoresc (Pasagerii) si accepta Termenii si Conditiile RomaniaTransfers.eu in numele fiecarui pasager.

2.2.  RomaniaTransfers.eu va actiona in vederea onorarii tuturor solicitarilor mentionate in sectiunea Informatii Aditionale, dar nu este obligata sa realizeze acest lucru.

2.3. Clientul este responsabil pentru furnizarea unei adrese valide si completa de preluare si a unei adrese valide si complete pentru destinatie, in aria de acoperire a zonelor selectate in momentul rezervarii. Daca adresa este incompleta sau nu corespunde cu ruta de transfer selectata, Pasagerii vor fi debarcati sau preluati din centrul orasului selectat la destinatie/punct de plecare.

2.4. Este responsabilitatea Clientului sa furnizeze un numar complet si valid de telefon mobil pentru Pasager/Pasageri, inclusiv prefixul de tara. Este responsabilitatea pasagerilor sa verifice mesajele primite pe acest numar de contact in ultimele 24 de ore inainte de inceperea calatoriei de intoarcere. Ora preluarii poate varia in funcție de starea vremii sau de nivelul ridicat de trafic etc. In cazul in care nu este posibil sa se furnizeze un numar mobil de contact, este responsabilitatea Clientului sa furnizeze un numar de telefon valid. Orice notificare privind modificari ale datelor de preluare vor fi notificate prin mesaj SMS sau sunand la numarul de contact furnizat. Dacă nici numarul de contact, nici numarul de mobil nu pot fi furnizate, este responsabilitatea Pasagerilor sa ne contacteze sau sa sune la numarul de telefon al furnizorului local, care se gaseste in mesajul de confirmare a rezervarii/voucherul de transport, pentru a confirma ora preluarii. Imposibilitatea verificarii mesajelor SMS sau imposibilitatea de a ne contacta pe noi sau furnizorul local poate duce la imposibilitatea efectuarii transferului, iar in cazul in care niciun numar de contact nu a fost furnizat nu este posibila restituirea sumelor platite. Dacă ati furnizat numarul de contact complet si valid si nu ati primit nici un mesaj, preluarea va avea loc asa cum a fost confirmata rezervarea.

2.5. Este posibila modificarea rezervarii efectuate pe RomaniaTransfers.eu, gratuit din contul personal, prin email sau prin telefon la +40 752 220222, cu minim 48 ore inainte de data si ora inceperii calatoriei. Toate modificarile se fac in functie de disponibilitate si pot fi taxate in functie de detaliile modificarii. RomaniaTransfers.eu se straduieste sa onoreze toate cererile de modificare, dar nu este obligata sa faca acest lucru. 

  

3. Tarife si Plati

3.1. Plata poate fi efectuata online prin card bancar in momentul rezervarii sau ulterior, cu minim 48 de ore inainte de data si ora inceperii calatoriei. Incepand cu momentul platii, in termen de 48 de ore RomaniaTransfers.eu va emite chitanta de plata. Daca RomaniaTransfers.eu este in masura sa onoreze comanda, o confirmare a rezervarii va fi trimisa pe adresa de e-mail furnizata de catre Client (confirmare numita Voucher Transport). Daca RomaniaTransfers.eu nu este in masura sa onoreze comanda, un email de anulare a rezervarii va fi trimis pe adresa de email furnizata de Client. Toate platile pentru rezervare vor fi returnate in moneda in care au fost efectuate, in cazul in care anularea a fost initiata de RomaniaTransfers.eu. Chitanta de plata nu este un document valid de confirmare a rezervarii.

3.2. Emailul de confirmare a rezervarii (Voucher Transport) reprezinta biletul de imbarcare. Acest document trebuie prezentat soferului care efectueaza transferul auto in momentul calatoriei, atat la dus, cat si la intors.

 

4. Serviciul de transfer, bagaje, intarzieri

4.1. Un pasager are dreptul la două bagaje, astfel: o valiza sau articol similar si un bagaj de mana. Clientii care calatoresc in statiunile de schi pot lua un bagaj continand schiuri sau snowboard per persoana. Orice bagaj suplimentar trebuie să fie declarat la momentul rezervarii. RomaniaTransfers.eu isi rezerva dreptul de a percepe o taxa suplimentara pentru bagajul suplimentar sau de a refuza transportul elementelor in exces.

4.2. Marcile, modelele si tipurile de autovehicule utilizate pentru transferurile rezervate pe RomaniaTransfers.eu pot fi diferite fata de autovehiculele prezentate pe website.

4.3. Toate autovehiculele utilizate de RomaniaTransfers.eu sunt asigurate CASCO, asa cum prevede legea locala. Cu toate ca se iau toate masurile necesare pentru protejarea Pasagerilor si a bagajelor, Pasagerii sunt responsabili pentru siguranta si integritatea bunurilor detinute cat si pentru siguranta personala. Pasagerii sunt sfatuiti sa achizitioneze o asigurare de calatorie in orice situatie care presupune deplasari prelungite.  

4.4. Pasagerilor nu le este permisa detinerea de bauturi alcoolice in scopul consumarii acestora in interiorul autovehiculelor RomaniaTransfers.eu.

4.5. RomaniaTransfers.eu isi rezerva dreptul (si deleaga acest drept catre soferii Furnizorului Serviciului de Transfer) de a refuza sa transporte orice persoana care se afla sub influenta bauturilor alcoolice sau a drogurilor si/sau a carui comportament este considerat de natura sa puna in pericol siguranta si integritatea soferului, a autovehiculului, a celorlalti pasageri sau a celorlalti participanti la trafic.

4.6. Fumatul nu este permis in interiorul autovehiculelor.

4.7. Pentru un transfer rezervat, in cazul in care Pasagerul/Pasagerii intarzie, soferul va astepta gratuit max. 20 de minute pentru preluarea din oras si max. 45 de minute de la aterizarea avionului, pentru preluarea din aeroport. Apoi, se va considera ca Pasagerul/Pasagerii au pierdut transferul. In acest caz, nu exista posibilitatea restituirii sumelor platite. Un timp de asteptate suplimentar poate fi stabilit de comun acord, contactandu-ne la numarul specificat in confirmarea rezervarii sau in voucherul de transport. Costul aditional este de 10 €/ora, in cazul in care este posibila asteptarea. In cazul in care se intarzie, este responsabilitatea Pasagerului/Pasagerilor sa ne anunte si acest lucru trebuie realizat cat mai curand posibil din momentul in care intarzierea este cunoscuta.

   

5. Anularea rezervarii

Anularile trebuie transmise prin email, din contul personal creat pe RomaniaTransfers.eu si vor fi confirmate prin email. In cazul in care nu se primeste confirmarea anularii, este responsabilitatea Clientului sa contacteze RomaniaTransfers.eu la numarul de telefon +40 752 220222. Anularea rezervarii trebuie efectuata cu minim 48 ore inaintea datei de preluare. In cazul in care anularea este facuta de catre Client sau Pasager, restituirea platii efectuate pentru rezervare ramane la libera alegere a RomaniaTransfers.eu.

Restituirea platii facute pentru rezervare se realizeaza in urmatoarele conditii:

 • anulare cu 48 ore sau mai mult inainte de ora transferului: rambursare integrala (penalizare 0%)
 • anulare cu 48-24 ore inainte de ora transferului: rambursare 50%din suma platita (penalizare 50%)
 • anulare cu 24-12 ore inainte de ora transferului: rambursare 25% din suma platita (penalizare 75%)
 • anulare cu 12 ore sau mai putin inainte de ora transferului: nu se ramburseaza nimic din suma platita (penalizare 100%)

RomaniaTransfers.eu isi pastreaza dreptul de a anula rezervarea oricand daca va considera ca nu poate onora serviciul solicitat/rezervat de catre Client in mod corect. 

 

6.  Raspunderea Soferului/Furnizorului de servicii de transfer

6.1. Soferul/Furnizorul de servicii de transfer se va stradui sa transporte Pasagerul/Pasagerii in conditii de confort maxim pana la destinatie si sa respecte data si ora de preluare mentionate pe confirmarea rezervarii/Voucherul de transport. Soferul/Furnizorul de servicii de transfer nu isi asuma responsabilitatea pentru orice circumstanta independenta de vointa sa care impiedica oferirea serviciului la standardele mentionate. Exemple de circumstante care nu se afla sub controlul Soferului/Furnizorului de servicii de transfer (aceasta lista nu este exhaustiva):

 • Accidente care provoaca intarzieri ale autovehiculului.
 • Acces restrictionat pentru autovehicule..
 • Conditii meteo exceptionale sau severe.
 • Respectarea ordinelor date de politie sau oficiali guvernamentali.
 • Acte de vandalism sau terorism
 • Intarzieri neprevazute in trafic.
 • Actiuni colective executate de catre terti.
 • Alte circumstante dincolo de controlul Furnizorul de servicii de transfer

6.2. Daca un sofer nu este in masura sa isi indeplineasca atributiile de serviciu si sa duca Pasagerul/Pasagerii la locatia si la ora stabilite in confirmarea rezervarii/Voucherul de transport datorita unor situatii de urgenta, atunci un autovehicul similar sau un autovehicul dintr-o clasa superioara va fi pus la dispozitie pentru efectuarea serviciului de transfer. Diferenta de pret va fi restituita Clientului daca autovehiculul pus la dispozitie este dintr-o clasa inferioara celui rezervat.

    

7. Confidentialitate

In afara situatiilor cerute de lege in orice jurisdictie relevanta, cat si in afara cazului in care transmitem numele si adresa de e-mail folosite la efectuarea rezervarii catre Furnizorul de servicii de transfer, RomaniaTransfers.eu nu va divulga informatiile dumneavoastra personale catre terti fara acordul explicit al dumneavoastra. 

 

8. Diverse

8.1. Nimic nu poate afecta drepturile statutare ale consumatorilor.

8.2. ORICE LITIGIU SE VA SOLUTIONA PE CALE AMIABILA SAU IN CADRUL INSTANTELOR JUDECATORESTI COMPETENTE DIN ROMANIA.